túrós palacsinta


A palacsinta mindenki kedvence,egyszerűen,gyorsan elkészül,és szinte mindenféle tölteléket rakhatunk bele.A legkedveltebb a túrós palacsinta,amit most erdélyi recept alapján fogunk elkészíteni.



Túrós palacsintát már szinte mindenki készített,ezzel a recepttel egy kicsit feldobjuk az édességet.


Hozzávalók egy nagyobb adaghoz:
Palacsintához:
4 tojás
60 dkg liszt
12 dl tej
4 dl szénsavas víz
kevés só
olaj
Töltelékhez:
1 kg túró
porcukor
tejföl
mazsola(előző nap beáztathatjuk alkoholba -pl.rumba- hogy különlegesebb legyen az íze)
Tetejére:
tejföl és cukor


A palacsintatészta összetevőit botmixerrel csomómentesre keverem,és serpenyőben(teflonban a legegyszerűbb) vékony palacsintákat sütök.
(mivel a tésztába nem raktunk cukrot,viszont olajat igen,ezért nem kell félni attól,hogy letapad.Akár a levegőben való megfordítással is próbálkozhatunk)
Miután kisütöttük a tésztát,és a töltelék alapanyagait is összekevertük,töltsük meg a palacsintákat a túróval.
A sütőt kb.220-240C-fokra(grill) előmelegítem,a tepsibe fektetett palacsinták tetejét megkenem tejföllel,és megszórom az egészet cukorral.
Addig sütöm(grillezem),amíg a tejföl megpirul és a cukor karamellzálódik.