túrós sütemény


Kedvelt túrós sütemény a charlotte nevezetű.A túró mellé ízlés szerint rakhatunk gyümölcsöt.Barackkal a legfinomabb,de lehet epret,szedret,málnát stb.



Elkészíteni nagyon egyszerű.
Hozzávalók:
egy előre elkészített 6tojásos piskóta
lekvár
Töltelékhez:
fél kg túró
3 dl tejszín felvert habja
20 dkg porcukor
másfél dl langyos tej
1 csomag zselatin
őszibarack befőtt,vagy bármilyen kedvelt gyümölcs


Elkészítés:
A kisült piskótánkat még melegen tegyük egy vizes konyharuhára,és tekerjük fel.
Várjunk egy kicsit,ha kihűlt,kenjük meg lekvárral és szeleteljük kb. 1 cm széles szeletekre.
Egy kerek,mély tálat béleljünk ki folpack-kal,és szorosan rakjuk körbe a szeletekkel.
A zselatint oldjuk fel a tejben langyosra melegítés közben,keverjük el pár kanálnyi tejszínhabbal,majd alaposan keverjük hozzá a maradék tejszínhabhoz.
Az áttört túrót keverjük el a porcukorral és az előbb elkészített zselatinos tejszínhabbal.
Ehhez a tejszínes túróhoz adjuk hozzá a kiválasztott gyümölcsöt.
A krémet öntsük a tálba a piskótára,majd tegyük hűtőbe,kb fél óra elteltével a tetejét is rakjuk ki szorosan piskótaszeletekkel.
Legalább egy éjszakára hagyjuk hidegen,hogy megfelelően megdermedjen.
Násnap tányérra borítjuk,fóliát leszedjük,és tortaként szeleteljük.
Fogyasztása még egy kis tejszínhabbal az igazi.